Nyheder

Fittings, flanger og INDURA: Opdateret markedsnyt

Lastbilchauffører planlægger blokade mod kommende vejafgift i Danmark

Vær opmærksom på, at adskillige tusind lastbilchauffører har planlagt en blokade af dele af det danske vejnet mandag den 15. maj i protest mod en kommende vejafgift. I presserende tilfælde anbefaler vi vores kunder at bestille varer til afsendelse allerede denne uge.

Flere tusinde lastbilchauffører har planlagt en blokade af nogle dele af det danske vejnet den 15. maj som protest mod den kommende vejafgift. Denne afgift skal træde i kraft den 1. januar 2025, og den vil kræve, at lastbiler skal betale en vejafgift baseret på, hvor langt de kører i Danmark.

Afgiften vil være differentieret efter lastbilernes CO2-udledning og vil gælde både danske og udenlandske lastbiler. Det vides ikke, hvor omfattende blokaden vil være, eller om den vil strække sig over flere dage. Derfor kan afhentninger og leveringer ikke garanteres mandag den 15. maj, og man opfordres til at tage dette med i sin planlægning.

Kilde: https://www.danskerhverv.dk/presse-og-nyheder/nyheder/2023/maj/flere-godsvognmand-har-varslet-aktion-den-15.-maj/

Danske lastbilchauffører planlægger at blokere veje den 15. maj i protest mod nye vejafgifter