Ofte stillet spørgsmål [FAQ]

- Her er nogle af de mest stillede spørgsmål.

FAQ - Har du en spørgsmål? Få dit svar

 

Hvad betyder EN 1092-1?

Svar: EN 1092-1 er en europæisk standard, der angiver flangetyper og specifikke krav til stålflanger. Nominelt tryk, facader, tolerance, gevind, boltstørrelser, flange sømme ansigt osv.

EN 1092-1 - Sorte flanger

EN 1092-1 - Galvaniseret flanger

EN 1092-1 - Rustfri flanger

Hvad betyder ASME B16.5

Svar: ASME B16.5 er en amerikansk standard, der angiver flangetyper og specifikke krav til stålflanger. Nominelt tryk, facader, tolerance, gevind, boltstørrelser, flange sømme ansigt osv.

Hvad betyder DIN?

Svar: DIN "Deutsche Industri-Norm" er en gammel tysk standard, der angiver flangetyper og specifikke krav til stålflanger. Nominelt tryk, facader, tolerance, gevind, boltstørrelser, flange sømme ansigt osv. Det erstattes gradvist af den nye europæiske norm, EN 1092-1

Hvad betyder JIS B2220?

Svar: JIS står for Japanese Industrial Standard og er udgivet af Japanese Standards Association (JSA), som er lig med den amerikanske standard ANSI/ASME eller den europæiske standard EN 1092-1. Dette er bare en anden mulighed for metrisk måling. JIS flanger af kulstofstål bruges typisk i eksporterede trykudstyr og rør samlet fra Japan.

Hvad betyder Duplex?

Svar: Duplex rustfrit stål er berømt for sin gode kombination af god mekanisk egenskaber i høj korrosionsbestandighed. Det anvendes bredt i industrielle områder, såsom produktion af saltvand varmevekslere og kemikaliebeholdere til brug i høj-koncentration kloridmiljøer. Det tillader også brugen af tyndere sektioner og hjælper med vægttab. Den vigtigste forskel mellem austenitisk rustfrit stål er, at duplex stål har en højere chromindhold, højere molybdæn og lavere nickel og nitrogen niveau. Duplex består af korn af to typer af rustfrit stålmateriale, austenitisk og ferritisk.

Anvendelse og brug af duplex rustfrit stål

  • Kemisk behandling, transport og opbevaring - trykbeholdere, tanke, rør og varmevekslere
  • Råolie, gas og forarbejdsningsudstyr - rør, slanger og varmevekslere
  • Marine og andre miljøer med høj kloridindhold
  • Papir- og træindustrien - blegeudstyr og lagerhåndteringssystemer
  • Fødevarebehandlingsudstyr
  • Bioenergianlæg

Hvorfor bruger man rustfri duplex?

Duplex rustfrit stål har omtrent dobbelt så meget styrke i forhold til austenitisk rustfrit stål og også forbedret modstand mod lokal korrosion, især grubetæring, revne korrosion og spændingskorrosion.

Svejsning?

Svejsning er svært i forhold til austenit. Der kræves tæt kontrol af varmeinput for at undgå handlingen af ​​ønskede intermetalliske faser.

Varianter af rustfri duplex?

Stainless Duplex kommer i en række matrialer, hos Indura lagerfører vi kune duplex - 1.4462 på nuværende tidspunkt.

  • Lean Duplex - 1.4362, som er en billigere og svagere version af duplex.
  • Super Duplex - 1.4410
  • Hyper Duplex - Sandvik SAF2707, som er endnu dyrere, men kan overleve de mest korrosive miljøer.